Janssart, pseudoniem Wouter W. Janssen
Al op zesjarige leeftijd schilderde de getalenteerde Wouter de bloeiende bloesembomen in de tuin van zijn ouders. Op zijn veertiende maakte hij een portret van zijn leraar op school en werd beloond met een tien voor tekenen op zijn diploma.
Zijn fascinatie voor de schilderkunst van de 15e en 16e eeuw leidde op zijn zestiende tot een bijna perfecte kopie van ‘El Greco’s Madonna’.
Deze liefde voor artistieke uitingen bleef in de loop der jaren verder groeien, mede gevoed door het succes van zijn creaties.
Op achttienjarige leeftijd besloot deze gepassioneerde schilder zijn leven geheel te wijden aan de beeldende kunst en combineerde hij zijn studie aan de kunstacademie met het werken in een restauratieatelier.
Hier ontdekte hij de geheimen en schildertechnieken van de oude meesters, het voedde zijn belangstelling voor kunstgeschiedenis en kunststromingen.
Het bijzondere is dat zo toevalligerwijze de geschiedenis van de schilderkunst synchroon ging lopen met zijn artistieke leven.

Wouter Janssen bestudeerde meer dan tien 10 jaar lang de schildertechniek van zijn favoriete schilder Rembrandt. Hij werd wilde het mysterie van de meester ontrafelen. De in die tijd gebruikte verven werden door hem zelf op natuurlijke wijze gewreven om op deze wijze een historisch effect te benaderen.
In een volgende episode verdiepte hij zich in de techniek van de Romantiek. Zijn Schilderijen, veelal landschappen, zijn gemaakt in de stijl van de Hollandse Romantische School. En leidde tot ongekend succes in Amerika. Met bijvoorbeeld eenmanstentoonstellingen op Rodeo Drive in Beverly Hills.
Na het zien van een documentaire over het leven van Vincent Van Gogh vroeg Wouter Janssen zich af hoe het zou zijn om in een impressionistische stijl te schilderen. Het verliep als vanzelf, na het nuttigen van een halve fles jenever, met bijzondere resultaten als gevolg.
De drang naar het voltooien van de historische cirkel werd verder voltooid door zijn overgang naar Zero Art. Wouter Janssen uitte zich in alle stijlen van de beeldende kunst en genoot van elke periode. Het is echter opmerkelijk dat zijn penseel in zijn latere jaren terug werd gevoerd naar de simpelste eenvoud van de schilderkunst.
Verder bouwend op de Zero Art stroming, en geïnspireerd door zijn leraar Henk Peeters van de Kunstacademie.
En bevindt hij zich nu, na alle stromingen in de kunst te hebben doorlopen, de laatste fase.
Een prachtige reis
Hij signeerde zijn werken ook met het synoniem ‘Janssart’.